Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen aan het bestuur van de Buurtbus Vereniging Ugchelen.

Heb jij ook een vraag die nog niet beantwoord is, stuur dan een mail naar info@buurtbusugchelen.nl om je vraag aan het Bestuur te melden.

Onze buurtbus rijdt onder de naam ‘buurtRRReis’. We rijden een vaste route met een vaste dienstregeling. Er wordt gereden door vrijwilligers uit Ugchelen en Apeldoorn.

We rijden van maandag tot en met vrijdag, maar op feestdagen wordt niet gereden. Op kerstavond en oudjaarsavond stopt de buurtbus vaak eerder. Kijk op de gebruikelijke OV-websites voor meer informatie of vraag het de buurtbuschauffeur.

Dat kan niet. Betalen in de buurtbus gebeurt met OV-chipkaart of pinpas.

Ja. De acties die gelden in de grote bussen van RRReis, zijn ook geldig bij buurtRRReis.

Passagiers, óók kinderen, moeten altijd op een stoel zitten en de gordel gebruiken.

Jazeker, ze moeten wel op de grond zitten en niet op een stoel. Andere huisdieren moeten in een tas of kooi (maximaal 47x73x34cm groot) meegenomen worden. Je wilt immers niet dat een vogel los gaat vliegen in de bus.

Ja, als ze jonger dan 4 jaar zijn, reizen ze gratis met de bus.

Natuurlijk mag dat. Met een OV-begeleiderskaart mag 1 begeleider gratis mee reizen. Reizen meer begeleiders mee dan betalen die wel voor de rit.

Dat kan niet, maar het is wel mogelijk bij de collega’s van ‘haltetaxiRRReis’. Dat is een flexibele vervoerservice op bestelling die vanaf 3 april 2022 zonder vaste route van halte naar halte rijdt. Meer informatie staat op https://www.rrreis.nl/haltetaxi

Om vervuiling van de bus te voorkomen is het niet toegestaan te eten en/of te drinken in de buurtbus. We werken met vrijwilligers die de bus ook schoonhouden.

Dat zou aardig zijn, maar de buurtbus heeft geen wifi. Wel is er bij elke stoel een usb-aansluiting.

Een rollator of rolstoel mag je meenemen in de bus. De rolstoel wordt zonodig vastgezet. De chauffeur helpt bij het in- en uitstappen.

Ja, dat mag. Je moet ‘m bij het instappen inklappen. Het kind mag niet in de kinderwagen blijven tijdens de rit en moet op schoot bij de begeleidende reiziger zitten.

In overleg met de chauffeur kan dat en er moet natuurlijk wel plaats voor zijn. Zelfs een vouwfiets kan. Handbagage kun je altijd meenemen. Twijfel je, vraag het aan de chauffeur.

Natuurlijk! Vraag het tijdig aan de chauffeur en er wordt een veilige plek gezocht om te stoppen en je uit te laten stappen.

Er zijn al veel haltes op de route, maar als je op een veilige plek duidelijk maakt dat je wilt instappen zal de chauffeur proberen te stoppen. Maar we geven geen garantie.

Dan stoppen we niet om passagiers in te laten stappen. Anders gezegd: dan heb je even pech. Als dat op sommige plekken heel vaak zou gebeuren overleggen we met EBS over mogelijke oplossingen.

Nee, dat mag niet. De bus heeft geen staanplaatsen, alle passagiers moeten op een stoel zitten.

Stel je vraag aan de buurtbuschauffeur. Je kunt met vragen en voor andere informatie ook terecht bij de servicewinkel van RRReis op busstation Apeldoorn.